Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys ry. EFSE Selänpää Finland 
*

Koulutus: lupakirjakurssi.php

Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys ry. kouluttaa

Purjelentäjän lupakirjakurssi

Purjelentäjän lupakirjan myöntämisen alaikäraja on 16 vuotta. Kurssin voi kuitenkin aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Koulutus koostuu teoria- ja lento-osasta, joiden on oltava kokonaan hyväksytysti suoritettuna ennen lupakirjan myöntämistä.

Kilyllä ei purjelennon teoriakoulutusta. Teoriakurssi voi suorittaa esim. Suomen Urheiluilmailuopiston verkkoteoriakurssina.

Lento-osa suoritetaan Selänpään lentopaikalla Valkealassa. Lupakirjakoulutusta varten oppilaan tulee yhdessä lentokoulun kanssa hakea Ilmailuhallinnolta lento-oppilaan lupakirjaa. Oppilaslupakirjan saamisen edellytyksenä on ilmailulääkärin suorittaman terveystarkastuksen läpäisy ja sen perusteella myönnetty lääketieteellinen kelpoisuustodistus.

Minimivaatimus lento-osan läpäisyyn on 50 lentoa, yhteiskestoltaan 10 tuntia. Lennoista 10 on lennettävä yksin opettajan valvonnassa. Varsin usein käy niin, että koululentoja tarvitaan huomattavasti enemmän kuin mainitut minimimäärät. Kurssihintaamme sisältyykin 60 lentoa ja mahdollisesti tarvittavat lisälennot on hinnoiteltu erittäin edullisiksi.

Lento- ja samalla koulutuskausi kestää useimmiten noin puoli vuotta, alkaen vapusta ja jatkuen pitkälle lokakuuhun. Tehdessäsi päätöstä purjelentokurssista, varaudu viettämään runsaasti aikaa lentokentällä. Vastineeksi saat hienon ja haastavan harrastuksen, joka takuulla irrottaa sinut arjesta!

Lisätietoja ja tilaukset:
Koulutuspäällikkö Roni Keituri
koulutus(at)kily.fiTervetuloa ilmailuharrastuksen pariin!kotkalogo_2

kilylogo

spacer

Sivun alkuun