Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys ry. EFSE Selänpää Finland 
*

lennokkijaos.php

Lennokkijaos

Kouvolan ensimmäinen lennokkikerho Kouvolan lennokinrakentajat KoLeRa on perustettu jo vuonna 1957. Kun Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys perustettiin vuonna 1960, lennokkikerho liitettiin Kilyyn alajaostoksi.

Lennokit ovat erittäin monipuolinen ilmailulaji. Karkeasti jaettuna kiinteäsiipiset lennokit ja pyöriväsiipiset helikopterit muodostavat lennokkien perustan. Erilaisia lennokkeja ja koptereita eri tarkoituksiin löytyykin sitten valtava määrä. Lennokeilla voi harrastaa vauhdikasta taitolentoa, esikuvan mukaista lentoa mallilennokilla tai nousevien ilmavirtausten metsästystä erilaisilla liidokeilla. Voimanlähteet vaihtelevat pärisevistä polttomoottoreista hiljaisiin sähkömoottoreihin. Lennokit voivat olla vapaasti lentäviä, radio-ohjattuja tai vaikka siimaohjattuja.

DSC_9152.JPG
1/4 Stinson SR10 mallilennokki Selänpään ilmailupäivässä. Kuva: ©Pauli Mälkki

Lennokit tarjoavat haasteita kaiken ikäisille harrastajille ja uutta opittavaa riittää aina. Lennättäminen voi olla leppoisaa sunnuntailennättelyä tai kiihkeää kilpailemista aina jopa MM-tasolla. Lennokkiharrastus on ollut monille ponnahduslauta purjelentoharrastukseen tai ilmailuammattiin, mutta se toimii myös haastavana harrastuksena ihan itsessäänkin.

Vaikka nykyään valmiit lennokkisarjat mahdollistavat nopean harrastuksen aloittamisen, niin rakentelu- ja kädentaidot ovat silti tärkeitä. Taitavankin lennättäjän on pystyttävä huoltamaan ja korjaamaan kalustoa. Itse suunnittelemalla ja rakentamalla voi kokeilla omia lentokonesuunnittelijan taitoja ja kehittää vaikka jonkin ennennäkemättömän lentolaitteen.

A115.jpg
Sähkölennokkien rakentelua kerhohuoneella. Kuva: ©Tommi Oksanen

Lennokkijaostolla on kerhohuone Kouvolan Viitakummussa joka tarjoaa harrastajille tilat ja työkalut lennokkien rakenteluun. Kerholla tapaa myös muita harrastajia joilta saa neuvoja oli kyseessä sitten laitehankinnat tai rakenteluvinkit. Kerhoiltaa vietetään talvikaudella maanantaisin kello 18-20.Lennokkijaoston lennätyspaikkoina toimivat mm. Selänpään lentokenttä sekä Ummeljoen lentokenttä.

DSC_5850.JPG

Talvi on usein rakentelukausi, mutta lennätyskautta jatketaan talvella sisälennätysvuoroilla, joissa erilaiset sähkömoottorilennokit näyttävät vahvuutensa. Innokkaimmat lennättäjät löytävät ulkoa lennätyspaikkoja talvellakin esimerkiksi järvien jäiltä.

Selänpää IGG 2012.jpg
IGG skaalapurjekoneiden hinausta Selänpäässä. Kuva: ©Tommi Oksanen

Innostuitko lennokeista? Ota yhteyttä tai tule käymään kerhohuoneella!

Yhteystiedot

Kerhohuone:
Viitakummuntie 3 (portaat päädystä)
Kouvola
Kerhoillat Maanantaisin klo 18-20

Vetäjä: Sami Kirkkala 0405684002
Sihteeri / rahastonhoitaja: Esko Kralik 0408693392kotkalogo_2

kilylogo

spacer

Sivun alkuun