Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys ry. EFSE Selänpää Finland 
*

koulutus.php

Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys ry. kouluttaa

Oletko jo kokeillut purjelentoa?
Tule kokemaan purjelennon jännitys ja riemu sekä pohjoisen Valkealan komeat maisemat. Kokeneiden lennonopettajien kyydissä voit nauttia lentämisen vapaudesta ja todella tuntea, kuinka luonnon omat voimat vievät konetta kohti valkoisia kumpupilviä. Lennon aikana voit halutessasi pyytää pilottia esittelemään erilaisia lentotiloja, joissa kaarrot, vauhti ja G – voimat synnyttävät tunteita, joita et ole ehkä aiemmin kokenut. Lentäjien mielestä paras vitamiini onkin ”G – vitamiini”!

Miten ilmaan pääsee?
Kaikki lennätykset, joissa asiakas maksaa lennosta, kuuluvat nykyisin ilmailuviranomaisen valvonnan piiriin. Niinpä ne kerhoissa ovat osa koulutustoimintaa, joka on luvanvaraista. Näin varmistetaan, että matkustajaa informoidaan ennen lentoa turvallisuuteen liittyvistä asioista ja hän saa mahdollisia hätätilanteita varten koulutuksen. Myös vakuutusturva on lakisääteinen. Ennen lentoa oppilas hyväksyy allekirjoituksellaan vakuutusehdot ja koululennon suorittamisen. Alle 18 -vuotiaalta vaaditaan holhoojan suostumus. On myös muistettava, että alkoholi ja ilmailu eivät kuulu yhteen. Sekä oppilaalla että opettajalla promilleraja on nolla. Erilaisten lennätysten – tai koulutusmuotojen – hinnat löydät hinnastostamme. Kaikissa alla kuvatuissa koulutusmuodoissa noudatetaan ilmailuviranomaisen hyväksymää koulutusohjelmaa.

Kolme vaihtoehtoa – esittelykoululento – tutustumiskurssi – lupakirjakurssi

Esittelykoululento
Nimensä mukaisesti esittelykoululento on tarkoitettu ilmailuharrastuksen esittelyyn ja markkinointiin. Varsinaista alaikärajaa ei ole mutta kyyditettävän, eli oppilaan on kyettävä noudattamaan koneen päällikön antamia ohjeita ja määräyksiä. Lisäksi pakolliseen varustukseen kuuluva pelastusvarjo tulee pysyä oppilaan hartioilla. Lopullisen päätöksen lennolle osallistumisesta tekee lennonopettaja eli koneen päällikkö. Lennon kesto on sään salliessa noin 15 – 20 minuuttia.

Tutustumiskurssi
Jos haluat purjelentäjäksi mutta et ole varma, mitä valmiuksia uusi harrastus edellyttää, sinun kannattaa tulla tutustumiskurssille. Koulutuksen aloittaminen on helppoa. Tule kentälle, hyväksy sinulle esitetty koulutussuunnitelma, tutustu koneeseen opettajan kanssa ja sään salliessa lähde lennolle hakemaan uusia elämyksiä.

Kurssilla saat alustavaa tietopuolista koulutusta, pääset itse ohjaamaan purjekonetta ja koulutuksen edetessä olet valmiimpi tekemään päätöksiä sitoutumisestasi lentolupakirjan hankkimiseen. Kerhomme tarjoaa tutustumiskursseja paketteina, jotka sisältävät oppilaan ja opettajan yhteisen päätöksen mukaan yhdestä viiteen lentoa, yhteiskestoltaan noin yhden tunnin. Paketteja voit hankkia useampiakin samoin ehdoin mutta on syytä muistaa, että tutustumiskurssit eivät johda lentolupakirjaan, eikä lentämiseen ilman opettajaa. Jos siis haluat purjelentolupakirjan, kurssimuoto tulee vaihtaa lupakirjan myöntämiseen tähtäävään peruskoulutukseen.

Purjelentäjän lupakirjakurssi
Purjelentäjän lupakirjan myöntämisen alaikäraja on 16 vuotta. Kurssin voi kuitenkin aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Koulutus koostuu teoria- ja lento-osasta, joiden on oltava kokonaan hyväksytysti suoritettuna ennen lupakirjan myöntämistä.

Yhdistyksen oma teoriakoulutus pidetään talvikaudella Kouvolan kansalaisopiston Kuusankosken toimipisteen tiloissa. Kahdesti viikossa – tiistaina ja torstaina – kokoonnutaan kerrallaan noin kolmeksi tunniksi. Opetuksen kokonaismäärä on n. 50 oppituntia. Teoriat on mahdollista suorittaa myös jonkin muun ilmailukerhon kurssilla tai Suomen Urheiluilmailuopiston nettikurssina. Lisätiedot nettikoulutuksesta Suomen Urheiluilmailuopiston verkkosivuilta.

Lento-osa suoritetaan Selänpään lentopaikalla Valkealassa. Lupakirjakoulutusta varten oppilaan tulee yhdessä lentokoulun kanssa hakea Ilmailuhallinnolta lento-oppilaan lupakirjaa. Oppilaslupakirjan saamisen edellytyksenä on ilmailulääkärin suorittaman terveystarkastuksen läpäisy ja sen perusteella myönnetty lääketieteellinen kelpoisuustodistus.

Minimivaatimus lento-osan läpäisyyn on 50 lentoa, yhteiskestoltaan 10 tuntia. Lennoista 10 on lennettävä yksin opettajan valvonnassa. Varsin usein käy niin, että koululentoja tarvitaan huomattavasti enemmän kuin mainitut minimimäärät. Kurssihintaamme sisältyykin 60 lentoa ja mahdollisesti tarvittavat lisälennot on hinnoiteltu erittäin edullisiksi.

Lento- ja samalla koulutuskausi kestää useimmiten noin puoli vuotta, alkaen vapusta ja jatkuen pitkälle lokakuuhun. Tehdessäsi päätöstä purjelentokurssista, varaudu viettämään runsaasti aikaa lentokentällä. Vastineeksi saat hienon ja haastavan harrastuksen, joka takuulla irrottaa sinut arjesta!

Jatkokoulutus
Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys – tuttavallisemmin KILY – tarjoaa jatkokoulutusta niin omille kuin kerhon ulkopuolisillekin purjelentäjille. Esimerkkeinä mainittakoon mm.

Lisätietoja koulutuksesta saat parhaiten koulutuspäällikkö Roni Keiturilta sähköpostitse koulutus (at) kily.fi

Tervetuloa ilmailuharrastuksen pariin!kotkalogo_2

kilylogo

spacer

Sivun alkuun