20. kasikolmio 2009

Kokemuksia, vinkkejä ja kertomuksia.
Pena
Viestit: 210
Liittynyt: Pe Joulu 29, 2006 11:47 pm

20. kasikolmio 2009

Lukematon viesti Kirjoittaja Pena »

Tervehdys!

Kasikolmiokisa tältä vuodelta on avattu. Allekirjoittanut lensi 7.5. kuuroutuvassa kelissä huikean suorituksen: 8,999 km reitillä EFSE-Järvitaipale-Rautkoski-EFSE. Vain reilu 91 km reitistä jäi tällä kertaa lentämättä.

Terv. Pena

Pena
Viestit: 210
Liittynyt: Pe Joulu 29, 2006 11:47 pm

Kasi oli taas kulussa

Lukematon viesti Kirjoittaja Pena »

Samaisella reitillä tulos parani tänään huomattavasti: aika 1 h 24 min 28 sek antaa keskinopeudeksi 71,389 km/h. Paapan legendaarinen ennätys alkaa lähestyä...

-Pena

Avatar
Pasi Haanpää
Viestit: 211
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:40 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: 20. kasikolmio 2009

Lukematon viesti Kirjoittaja Pasi Haanpää »

Moi,

OHO, tuollahan olisi melkein pärjännyt jo VesisOpenissakin. :)

-Pasi

Pena
Viestit: 210
Liittynyt: Pe Joulu 29, 2006 11:47 pm

Hakke kiilasi ykköseksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Pena »

Moi!

Hakke lensi perjantaina 22.5. muuten saman tehtävän kuin allekirjoittanut, mutta vielä 400 m lyhyemmäksi viritettynä. Reitin pituus on nyt 100,1 km eli reilusti yli satasen :P . Tulin ahneeksi ja siirsin Rautkosken käännepistettä parisataa metriä lähemmäksi kenttää sen jälkeen kun olin lentänyt tuon yllä olevan henkilökohtaisen ennätykseni.

Haken aika oli 1 h 23 min 45 sek eli 43 sekuntia parempi kuin allekirjoittaneella, vaikka keli oli paljon matalampaa. Hakke olikin liikkeellä vasta harjoitusmielessä, joten kisa vielä kiristyy... Kimmon taannoinen ennustus voittajan keskinopeudesta saattaa käydä toteen jo tänä kesänä.

Uusi kaikkien aikojen ennätys (Kimmon taannoin lentämää 73,5 km/h lukuunottamatta) on siis 71,713 km/h. Täytyi oikein tarkistaa Paapan faili, josta hänen keskinopeudekseen tuli "vain" 70,432 km/h. Paapan hallussa ollut kaikkien aikojen ennätys on siis tullut rikotuksi jo kahteen kertaan viime päivinä.

Hakke on kingi! Mutta kuinka kauan...


T. Pena

Avatar
Kimmo
Viestit: 458
Liittynyt: La Joulu 30, 2006 6:04 pm
Paikkakunta: Knackkorvby

Re: 20. kasikolmio 2009

Lukematon viesti Kirjoittaja Kimmo »

Moro kaikille!

Kasikolmio on avattu komeilla tuloksilla. Faileja en ole vielä tarkistanut, mutta pyrin katsomaan ne tällä viikolla.
Terv. Kimmo

Pena
Viestit: 210
Liittynyt: Pe Joulu 29, 2006 11:47 pm

Uusi kisapilotti kiilasi heti kolmanneksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Pena »

Terve taas!

Kolmanteenkin palkintoon on sitten tiukka kiinnitys ja samalla on saatu uusi nimi kisapilottien joukkoon. Pajusen Pena lähti ennakkoluulottomasti ylittämään Pahkajärven aktiivisen B-alueen ja Utin TMA:n välistä Tuohikottiin asti ulottuvaa eli Kasille - khröhöm... ... sanoisinko... ... suurehkoa - aukkoa ja päätyi Kääpälään peltoon heti ensimmäisestä syöksystä - tuota... ...tarkoitin tietenkin liidosta. Laskevat tuntuivat olevan siinä aukossa ja muuallakin nostojen välillä aika miehekkäitä. Tehtävänä oli EFSE (kentän risteys) - Järvitaipale - Kimola2 (kanavan itäpää) - EFSE, reilu 101 km.

Purjelentosää oli siinä vaiheessa vielä aika kinkkinen kentälläkin, joten startin ottamista olisi varmaan kannattanut odottaa ainakin tunnin verran. B-alueella ollut loistava pilvijonokin siirtyi koillistuulen myötä pikku hiljaa meidän tontillemme. Mutta jälkiviisaus on aina jälkiviisautta.

Maastolasku näkyy failin perusteella olleen tyylipuhdas ja hieno. Matkatulokseksi tuli 12,5 km ja kuten sanottu, kiinnitys heti eka kerralla pronssiin (jota ei kylläkään jaeta vaan korvataan kuusiosaisella astiastolla).

Kelit näyttäisivät lähipäivinäkin olevan kovia joten tuloslista varmaan muuttuu vielä ja Pena tietysti oikein pihisee voitontahtoa.

Toinen Pena

Pena
Viestit: 210
Liittynyt: Pe Joulu 29, 2006 11:47 pm

Paappa pudotti Pajusen Penan neljänneksi

Lukematon viesti Kirjoittaja Pena »

Perjantaina 17.7. Paappa Karvinen lähti tehtävälle EFSE-Säänjärvi-Verla-EFSE kelissä, jossa vallitsi melkoisen kova ylätuuli lännen puolelta. Idässä eli Säänjärvellä (Kylä n. 7 km ennen Savitaipaletta) käytyään taival takaisin muuttui vaivalloiseksi. (Kasihan ei tunnetusti ole kovin hyvä kulkemaan vastatuuleen.) Kaiken lisäksi pilvikelissä oli turhan iso aukko Selänpään suuntaan, joten Paappa lähti laitatuuleen etelän suuntaan - vallan tyystin tehtäväalueen ulkopuolelle - etsimään keliä ja päätyi peltoon, ja tyylilleen uskollisena tietysti siten, että virkistyspaikka oli kävelymatkan päässä. Lento päättyi Luumäen motellin eli nykyisin Kivijärven Helmen lähistölle Luumäen Junttolan kylään. Työvaatteissa lentänyttä miestä ei kukaan autoilija ottanut edes matkan varrelta kyytiin, joten Paappa oli todella ollutkin virvoitusjuoman tarpeessa päästyään pellosta ihmisten ilmoille.

Pitkää hakumatkaahan tällainen valinta tiesi, mutta kotiin päästiin iltayhdeksän jälkeen kuitenkin ja ehdittiin hyvin vielä saunoakin.

Kolmas sija toistaiseksi siitä huolimatta ja kiinnitys vielä lisävirvokkeisiin motellin tarjoiluiden lisäksi. Matkatulokseksi tuli 43,1 km, mutta vapaana matkalentona yhden käännepisteen kautta matkaa kertyi 72 km.

-Pena

Avatar
Kimmo
Viestit: 458
Liittynyt: La Joulu 30, 2006 6:04 pm
Paikkakunta: Knackkorvby

Re: 20. kasikolmio 2009

Lukematon viesti Kirjoittaja Kimmo »

Moro kaikille kasikolmiopalstan seuraajille!

Niin se aika joutuu ja saapuu syys. On taas aika kerätä kasikolmiokisan dokumentit ja lähettää ne tuomaristolle (eli allekirjoittaneelle) tarkastettavaksi.

Tiedossani on neljä kisasuoritusta. Jos nimeäsi ei ole alla olevassa listassa, niin lähetä dokumentit minulle sähköpostilla kimmo.tihula (miuku mauku tai mikä se onkaan)kily.fi

Palkinnot ovat jo ennestään tuttua taidelasisarjaa. Voittaja saa 24-osaisen puristelasisen käyttöesinesarjan, toinen tila tietää kiinnitystä 12-osaiseen ja kolmas sija 6-osaiseen käyttöesinesarjaan. Neljäs saa lohdutukseksi yhden käyttöesineen, jolla on toivottavasti kannustava vaikutus tulevia suorituksia silmällä pitäen. Mikäli palkittavat kilpalentäjät keräävät jotain tiettyä käyttöesinesarjaa, niin siitä voi ilmoitella minulle.

Kasikolmiokisa jatkuu päättäjäisiin asti kuitenkin siten, että viimeiset suoritukset on oltava lennettynä ennen maaliinlaskukisojen alkua. Palkintojen jako on maaliinlaskukisojen palkintojen jaon yhteydessä.

Alustavat tulokset 20. Kasikolmio 2009:

1. Harri Tuviala 71.713 km/h :lol:
2. Pentti Nurminen 71.389 km/h :lol:
3. Jorma Karvinen 43.1 km (maastolasku)
4. Pentti Pajunen 12.5 km (maastolasku)


Aikaa kisailla on vielä tämä viikko.
Terv. Kimmo

Avatar
asko
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Tammi 02, 2007 2:03 pm
Paikkakunta: Kouvola

Re: 20. kasikolmio 2009

Lukematon viesti Kirjoittaja asko »

Tämän lasisarjan arvo sen kun nousee, koska Karhulan lasikoneet on sammutettu ja tuotanto lopetettu.

Vastaa Viestiin